Annons:

Miljöbilar rullar in på Elevatorkajen

Bilmässa bara för miljöfordon. Foto: MostPhotos

Miljöbilar rullar in på Elevatorkajen

Imorgon blir det bilmässa på Elevatorkajen, helt ägnad åt miljöfordon. 80 olika modeller av elbilar, laddhybrider och biogasfordon visas upp. 

Annons:

I dag drivs vartannat fordon som säljs i Kalmar av förnybart drivmedel. Detta är högre än snittet. Men för att ytterligare sätta fart på omställningen inom fordonsparken så har Kalmar kommun tillsammans med organisationen Miljöfordon Sverige och lokala bilhandlare bjudit in till en unik bilmässa. Det blir den första i sitt slag i Kalmar.

– Det känns fantastiskt att se det intresse som bilhandlarna visar för att samverka i att stärka människors möjlighet att göra ett miljöklokt val i fordonsaffärer, menar Jonas Lööf verksamhetsledare på Miljöfordon Sverige.

Bra gensvar från lokala bilhandlare

För drygt två år sedan, i samband med Kalmarsundsveckan 2019, bjöd kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S), in till samarbete för att öka andelen fordon med förnybart drivmedel. Gensvaret från lokala bilhandlare har varit stort.

– Världen har forskat, utvecklat och investerat i teknik under en lång tid och nu har vi nått en punkt när vi ser att intresset börjar väga över för att välja förnybart. Men det gäller att hålla i och det kommer också medborgarna att ställa krav på, säger han.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt