Annons:

ALV laddar för höstlovsöppet igen – kan bli bästa någonsin

ALV hoppas på att slå besöksrekord under årets höstmarknad. Foto: Stefan Härnström

ALV laddar för höstlovsöppet igen – kan bli bästa någonsin

Efter ett mörkt 2020 ser det ljusare ut igen för Astrid Lindgrens Värld. Nu kan årets höstlovsöppet bli det bästa hittills.
– Bokningsläget ser fantastiskt ut, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

Det dystra coronaåret vill Astrid Lindgrens Värld bara glömma. Årets sommarsäsong blev helt annorlunda för parken och nu laddar man för fullt inför höstlovsöppet. 

Redan den här helgen smygstartar man med öppet både lördag och söndag. Nästa vecka är parken också öppen hela helgen – och vecka 44 håller man öppet varje dag.

– Den här extrahelgen provade vi redan 2019 med gott utfall. Därför håller vi i det, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Utsikterna för fina besökssiffror är goda.

– Känslan är väldigt god. 2019 var det nästan 44 000 besökare och nu låter det som att jag slår på stort, men bokningsläget ser fantastiskt bra ut. Redan i måndags var bokningsläget nästan bättre än utfallet 2019. Sagt med all ödmjukhet ser vi att vi kan slå rekord om vi får hyfsat väder. Vi har alla möjligheter att slå det, men hösten är mer väderkänslig än sommaren. 

Mer teater i år

Under den långa höstlovsöppna veckan, som totalt är elva dagar alltså, är det drygt 70 utställare och hantverkare.

– Det är något mindre än vanligt, men vi tycker att det är väldigt bra trots allt. Vi har utökat teaterprogrammet ytterligare, så de enda karaktärerna som inte är på plats är Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta. 2019 började vi med Ronja Rövardotter hela dagen och det mottogs på ett bra sätt. Därför håller vi i det och ökar lite till. Vi vill inte försaka vår kärnprodukt som tema- och teaterpark, även om hösten är speciell med marknaden.

Bland utställarna och hantverkarna finns lite av varje.

– Det är allt från glasblåsare till skulptörer. Det är inte bara knallar som säljer, utan vi vill skapa aktiviteter och något att titta på. Det tycker vi är roligt och viktigt.

Kommer pandemin påverka eller märkas något?

– Inte mer än som före pandemin, vilket vill säga att man inte ska gå hit om man inte är frisk. När man beslutade att ta bort restriktionerna tog vi bort det som har varit med handsprit och plexiglas. Har myndigheter tyckt att pandemin är borta, så går vi all in.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt