Annons:

Kalmarhems bilar drivs av fossilfritt bränsle sedan 2020. Foto: Pressbild

Kalmar prisas för sitt miljöarbete

 

 

 

 

Bostadsbolaget får utmärkelsen bästa klimatinitiativ inom kategorin “Fossilfritt”. Detta sedan all el, fjärrvärme och fordonsbränsle hos Kalmarhem är fossilfritt

Annons:

Med tävlingen ”Bästa klimatinitiativen 2021” vill Sveriges Allmännytta lyfta fram framgångsrika exempel på hur bostadsbolag kan bidra till en miljömässigt mer hållbar utveckling.

Kalmarhem vann kategorin ”Fossilfritt” för att ha nått målet om fossilfrihet år 2020. All el, all fjärrvärme och allt drivmedel till fordon är förnybar och därmed fossilfri. 

– Kalmarhem har visat att beteendeförändringar är en viktig del av framgångsrik strategi för att nå fossilfrihet. Deras arbete kan inspirera andra att arbeta på samma sätt, säger Patrizia Finessi, miljöexpert på Sveriges Allmännytta.

Kalmarhem vill visa vägen och inspirera andra. 

– Det har självklart varit en process där vi under lång tid fasat ut fordon som drivs med fossila bränslen, men vi måste föregå med gott exempel om vi vill att andra ska ändra sig. Nästa steg är att påverka våra kunders beteende kring transporter eftersom vi har definierat det som vår överlägset största utsläppspost idag, säger Per Stephani, vd för Kalmarhem.

Bostadsbolagen ska vara fossilfria 2030

Klimatinitiativet är ett upprop initierat av Sveriges Allmännytta för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen ska minska med 30 procent. Idag deltar 187 medlemsföretag som tillsammans har mer än 750 000 lägenheter.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt