Annons:

Pandemin orsak till försäljningsrekord av presentkort

44 000 presentkort såldes förra året. Foto: Pressbild

Pandemin orsak till försäljningsrekord av presentkort

När smittan slog till uppmanades Kalmarborna att handla lokalt och företag att dela ut presentkort till sina anställda. Det verkar ha fått effekt. 

Annons:

Mer än varannan Kalmarbo har under 2020 använt ett guldigt presentkort. Hela 44 000 presentkort som gäller i Handelsstaden Kalmar har sålt, detta för 22,2 miljoner kronor. Det är nästan en dubblering mot föregående år då presentkorten omsatte 11,9 miljoner kronor. 

Under kampanjen #tillsammansförkalmar lyfte Handelsstaden Kalmar just vikten av att handla lokalt och man har tillsammans arbetat för att mildra de negativa effekterna i pandemin. 

– Dessa siffror är ett tydligt kvitto på det engagemang som Kalmarbor, företag och organisationer visat för den lokala handeln under året. Det är många arbetsgivare som gett presentkort i gåvor till sina anställda och det är många privatpersoner som tänkt i första hand på det lokala näringslivet, säger Lisa Söderholm, Kalmar City. 

Många vill handla lokalt

Hon tror att Kalmarborna har förstått betydelsen av att handla lokalt. 

– Att handla lokalt gynnar inte bara den enskilda näringsidkaren utan alla vi som bor här. Det skapar arbetstillfällen, det stärker stadens ekonomi, det ger oss en roligare stad att bo och leva i, det är på många sätt ett mer hållbart sätt att konsumera på.

Bland annat Kalmar kommun har delat ut presentkort till alla sina anställda under året.  

Presentkorten går att använda i butiker, caféer, restauranger, salonger, gym, kulturverksamheter och andra branscher i Kalmar City, Baronen Köpcenter, Kvarteret Giraffen och Hansa City men även från andra delar av Kalmar. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt