Annons:

Jonathan inte så Ringrostig - KFF avgjorde i slutsekunderna

Många fasta situationer och ett stort bollinnehav med det skulle dröja till 98 minuten innan KFF avgjorde. Foto: Anders Blank

Jonathan inte så Ringrostig - KFF avgjorde i slutsekunderna

Det skulle dröja till den 98 spelminuten innan KFF kunde få hål på Brage. Och det var ett återvändande nyförvärv som avgjorde. Dörmmen om kvartsfinal i Svenska cupen lever. 

Annons:

Kalmar FF:s senaste nyförvärv började på bänken. Jonathan Ring kunde se sina lagkamrater ha ett kraftigt spelövertag över gästande Brage, men hade precis som förra matchen förtvivlat svårt att göra mål. Henrik Rydström hade möblerat om rejält efter den senaste förlustmatchen mot Umeå FC. Tillbaka i backlinjen var Piotr Johansson och Rasmus Sjöstedt. Motståndet i den andra matchen såg inte omöjligt ut. Brage, ett superettanlag som slutade åtta förra året. 

Men de stretade emot, bjöd på motstånd och spelade stundtals väldigt tufft. Det var gnälligt och irriterat på plan. Hemmalaget dominerade spelet i första halvlek. Men det var som vi sett i tidigare matcher, ineffektivt. Trots stort bollinnehav saknas de farliga chanserna. Bra spel, men inga mål. Efter en knapp halvtimme gick Nils Fröling ut. Han har varit skadad till och från under året. Victor Backman ersatte. 

Brages målvakt utvisad

Andra halvlek såg ut som den första. Stort bollinnehav och mycket spel framför Brages straffområde, men få skott och bollar som gled igenom. Filip  Sachpekidis slog in en långboll mot Victor Backman som var före Brages målvakt med gjordes ner. Både Backman och målvakten Viktor Frodig låg ner, länge. Målvakten fick rött kort. Backman fick ledas av planen. Istället kom Jonathan Ring och debuterade för sitt nygamla lag. Han hade en tung säsong i Djurgården förra året, med begränsad speltid. Det blev frispark för KFF i bra läge, någon meter utanför straffområdet. Filip  Sachpekidis sköt över. 

Nu var KFF en man mer, precis som i förra matchen mot Umeå. Det gjorde att Brage sjönk tillbaka ytterligare. Med 95 minuter spelade fick istället Brage ett fint inläggsläge och det var riktigt nära. Domaren hade aviserat tillägg på åtta minuter. Och just i 98 minuten tar Jonathan Ring ner bollen och skjuter behärskat in bollen. Bara sekunder senare blåser domaren av matchen.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt