Annons:

Ny seger för IKO – slog jumbon borta

IKO jublar över ett av sina mål mot Luleå. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn har inlett SHL-säsongen starkt. Borta mot jumbon Luleå HF kom en ny seger. IKO vann med 4-2.

Annons:

Det var förvisso Luleå, som bara fått ihop tre poäng så här långt, som tog ledningen i matchen. IK Oskarshamns kvitterade i slutet av den första perioden genom Joakim Thelin.

När tidigare NHL-spelaren Julius Honka satt utvisad i inledningen av den andra perioden kunde Fredrik Olofsson göra 2-1. Drygt sju minuter utökade IKO till 3-1 genom William Worge Kreü.

Isac Brännström för Luleå till 2-3 och såg ut att väcka spänning i matchen. Fem minuter senare såg Brace Cameron till att åter ge IKO en tvåmålsledning.

Luleå tog ut målvakten tidigt, gick för en 3-4-reducering men istället kunde Oskarshamn hålla undan och vinna med 4-2 och ta en ny trepoängare.

IKO har vunnit tre av sina fem inledande matcher och står på tio inspelade poäng.