Annons:

Braces hjärnsläpp höll på att kosta IKO segern – kaptenen avgjorde sent

IKO-kaptenen Jonas Engström blev stor hjälte med sitt segermål borta mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Skellefteå AIK hämtade upp 0–2 till 2–2 när de fick spela powerplay i sju minuter till följd av Cameron Braces hjärnsläpp som renderade i matchstraff. IK Oskarshamn löste ändå tre poäng då Jonas Engström avgjorde i slutminuterna.

Annons:

Mot slutet av andra perioden, när IKO ledde med 1–0 efter ett vackert anfall där Kim Rosdahl var sist på pucken, delade IKO-stjärnan Cameron Brace ut en tackling på en Skellefteåback som ledde till bråk. I den efterföljande sekvensen svingade Brace klubban mot backen och satte en crosschecking i ansiktshöjd på honom.

Det satte IKO i en mycket bekymmersam sits då han åkte ut två minuter för tacklingen och fick matchstraff för slaget och klubban i ansiktet.

Skellefteå fick ett sju minuter långt powerplay där IKO drygade ut sin ledning till 2–0 då Kim Rosdahl snappade upp an slarvig hemmapassning och satte pucken distinkt.

Engström avgjorde

Skellefteå reducerade och kvitterade i det långa powerplay-spelet i upptakten av tredje perioden. IKO plockade till slut de tre poängen efter att kaptenen Jonas Engström prickat in 3–2 med mindre än tre minuter kvar.

”Vi tog en skön trea på Hovet i torsdags och hade bra självförtroende. Vi spelar bra och är starka på lösa puckar kring målet. Jätteskönt med tre poäng”, säger matchvinnaren Jonas Engström i C Mores intervju efter matchen.

IKO har tagit sju poäng på veckans tre bortamatcher i SHL och ligger sjua i tabellen, endast tre poäng bakom tvåan Leksand.