Annons:

Kalmar HC fortsätter att vinna och går återigen upp i topp

Kalmar HC leder Hockeyettan. Foto: Tove Dolff

Det tog två perioder innan Kalmar HC började göra mål. De vinner mot bottenlaget Visby/Roma och leder Hockeyettan.

Annons:

Skulle Kalmar HC fortsätta sitt segertåg och återigen ta över förstaplatsen i Hockeyettan? Vinst mot kvällens motståndare Visby/Roma så skulle man återigen krångla sig förbi Nybro. Men kanske än viktigare, man skulle dryga ut försprånget till trean Dalen och vara på säkrare mark gällande slutspel. Och enligt tabelläget såg inte motståndet så vasst ut. Gotlänningarna låg inför kvällens match näst sist.

Men det började tillknäppt. Första perioden slutar mållöst. Det var även få mål på skott, sex från Visby/Roma och bara fem för Kalmar HC.

Svårt att göra mål

Och det skulle bli mål. Men det var gotlänningarna som gjorde det. Det kom i mitten på den andra perioden. Kalmar fick iväg hela 24 skott på mål, men var otroligt ineffektiva.

I tredje perioden fick Kalmar igång skridskoåkningen och det skulle ge utdelning. Erik Norén gjorde det viktiga målet, hans andra under säsongen. Och det skulle komma mer. Filip Nordström tar Kalmar HC upp i ledningen. Det var bara en dryg minut mellan målen. Visby/Roma fick flera chanser när de spelade i numerärt överläge, men Kalmar HC visade fint boxplay. Istället gör Tim Bothén 3-2. Visby gav allt i slutet och lyckades reducera med under minuten kvar. Men Kalmar HC höll tätt och Martin Schreiber kunde lyfta in 4-2 i tom kasse.