Annons:

Debatt: Fyrverkerier ett manligt problem

Mike Waxman Foto: Privat

Debatt: Fyrverkerier ett manligt problem

För flera år sedan stod jag inför Kalmar kommunfullmäktige och talade för döva öron och ville man skulle skärpa,reglera fyrverkerierna i Kalmar genom dom kommun regler som finns,men även att kommunledningen skulle bearbeta polisens tillståndsgivande för vansinnet i alla dess former.

Annons:

Polisen i Kalmar har inte tagit detta på allvar vilket jag förstod efter flera samtal och vädjanden till den som håller i tillståndsgivning av försäljning, ”demonstration skjutning”.

I Kalmar har det smällt raketer och fyrverkerier i över en vecka. I förrgår höll det på nästan hela dagen. Polisen har inte resurser till det, brandkåren inför inga restriktioner och våra politiker skiter i det fullkomligt!

Resultatet är att hundar dör, katter dör får men för livet sedan har vi ju hästar, djuren i vår natur, fåglar, älgar,rådjur med flera. Jag var med och ledde ”Smällarupproret” i Sverige, som fins på sociala medier och där fick jag uppleva från olika delar runt om i landet hur hundar smet hemifrån, blev påkörda av tåg, hoppade från broar och så vidare.

Såg ut som en krigsskada

I Malmö minns jag speciellt ett fall där en 13 årig pojke övertalade sin ensamstående mor att gå ut med honom och titta på fyrverkerier.Det slutade med att en raket pjäs for in i pojkens lår. På MAS sa dom kirurgiska experterna att det såg ut som en typisk krigsskada och benet gick inte att rädda. Pojken var en lovande fotbollsspelare i Malmö FF.

Allt för att den destruktiva människan ska få förgifta naturen med kinesiska kemikalier till en enorm kostnad i form av lidande och stora samhällskostnader.

 

Vi har också en stor andel gamla människor, äldre flyktingar som kommer från krig och som oftast sover när det smäller som värst,hur mår dom? Har ni tänkt på det käre partikollegor  Johan Persson och Dzenita Abaza ?

Onyktra pappor

Kunde vi sätta ner en gubbe på månen 1969, kunde Kalmar "få hit ett nytt fängelse" 2020, besluta om otaliga nybyggnationer med simhallar , så borde detta kunna åtgärdats, men: Bor man inte i stan, är man man, så bryr man sig inte, Det finns väl viktigare saker att fokusera på" eller "Kan vi inte få ha roligt bara en gång om året" utan att ni moralister ska komma och förstöra för oss. Ja,så låter det oftast men ytterst är det våra politiker som kan påverka detta, om man vill,men man vill inte.

Onyktra pappor, unga män, pojkar som far runt med sina smällare,raketer i dessa Covid-19 tider här i Kalmar är ju en annan aspekt.

Michael Waxmann (S)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt