Annons:

Debatt: S-medlem kritiserar de egna i Holmbergaffären

Michael Waxmann Foto: Privat

Debatt: S-medlem kritiserar de egna i Holmbergaffären

Det som nu sker i Kalmar i mitt parti Socialdemokraterna är utom all sans och vett.
Kommunstyrelsens ordf Johan Persson och samtliga S-ordförande i kommunens nämnder ivrigt påhejade av en mycket osympatisk S-ombudsman Linus Hellman, stödjer och vill nu att ordf. i socialnämnden får sitta kvar med fullt förtroende,trots att han blivit fälld för ett allvarligt brott, sett till hur socialtjänsten självklara skydd ska se ut för dom som söker någon form av stöd, skriver Michael Waxmann (S). 

Annons:

Som utbildad socionom så vet jag vad ett sekretessbrott innebär. Hade vi talat om en socialsekreterare så hade denne antingen fått gå från sin tjänst,eller blivit satt åt sidan i avvaktan på brottsutredning.Ingen ska fällas innan man blivit dömd,så är det, men :I detta fall gick S ombudsmannen Linus Hellman ut tidigt och sa att att ordf. Roger Holmberg har fullt förtroende från S styrelsen och därmed var väl saken utagerad,så uppfattade jag det.
När jag sedan talat med tre av dom som sitter i styrelsen så har man varit väldigt kortfattad. Man har i stort sett bara sagt att "Vi är eniga om att vi har fortsatt förtroende för Roger Holmberg”.

Andra i styrelsen har sagt mig att beslutet var mer eller mindre fattat när styrelsen sammanträffade. Distriktsordföranden Anders Henriksson bär också ett tungt ansvar i detta men är tyvärr tyst.

Har blivit utfryst efter att jag sägt vad jag tycker

 I dag är jag utfryst,då jag sagt vad jag tycker, för ingen annan vågar sätta sig upp mot dom korrumperade S- politikerna, och detta har inte fallit i god jord och detta visar bara hur rätt jag haft i mina bedömningar. När sedan ingen,då menar jag ingen, vågar ifrågasätta beslut där starka män gått samman,indirekt eller direkt,och tillskansat sig positioner där dom blivit väl avlönade, hållit varandra om ryggen i privata angelägenheterkan också kallas för jäv ja då har det gått för långt.Tyvärr finns det även kvinnor i partiet i Kalmar,som trycker ner andra kvinnor och det är helt oacceptabelt.
Om jag som partimedlem ska företräda mitt parti,även utan ett uppdrag,måste jag ju vara ärlig i mitt uppsåt och ingenting annat. Socialdemokrater ska man kunna lita på i alla väder.

När det gäller dom dubbla ordförandeposter man tillskansade sig, efter valet 2018, så är det i sig inget som stadgarna förbjuder men etiskt,moraliskt är det förstås helt förkastligt att ett fåtal personer tillskansar sig dubbla ordförandeposter i kommun,vilket jag också sade vid det aktuella redskapsmötet då ordförandeplatserna skulle tillsättas 2018
Jag ser det som nu sker som en intern stark korruptions kultur som vuxit sig starkare under många år, där partiet fullständigt tappat rodret och den moraliska kompassen. Jag har inte varit rädd men lyssnat och tagit in vad andra i partiet sagt och därför har jag nu hamnat i onåd hos S ledningen i Kalmar. Att man också frusit ut kvinnor vet vi men detta har aldrig kommit upp till ytan.
Något måste jag göra för detta kan inte fortgå,det handlar också om att jag alltid vill vara rakryggad och stå upp för socialdemokratins värderingar,när det gäller det som kallas för trovärdighet.Med denna dom och S ledningen’s fullhjärtade stöd för denna ordförande i socialnämnden ,så är det inte bara droppen som fått bägaren att rinna över. Hela badrumsgolvet är dränkt i vatten  sedan länge och husgrunden börjar att ruttna rejält inifrån i både trästommar och takbjälkar.

När sedan partiets ombudsman Linus Hellman går ut och försvarar beslutet genom att jämföra,tala om en moderat som straffats hårdare men fick sitta kvar på sin post? Ja,det visar hur illa man förstår inom s-ledningen vad som hänt !

En ordförande som är ytterst ansvarig för att Socialtjänstlagen,SoL, följs är väldigt speciellt. Det handlar om utsatta människor i alla dess former som söker hjälp av kommunen som har att följa SoL som  I grunden en ramlag men den har ändå sina lagar,paragrafer som ska följas.
Ett sekretess brott är nästan det grövsta brott du kan begå som ordförande i en socialnämnd. Har du dessutom varit ordförande i tio års tid så är det ju anmärkningsvärt att du inte vet vad sekretess och tystnadsplikten är,innehåller. När ordförande sedan säger att "jag borde läst vad jag skrev under" så häpnar jag. 

Ska mitt parti Socialdemokraterna kunna vara trovärdiga inför valet 2022 så måste mycket hända vilket jag tidigare talat om! Väljarna måste återfå sitt stöd för partiet,inte minst dom som lämnat,men även nya väljare som går med i partiet. Många "gamla" medlemmar känner idag inte igen sitt eget parti och när det gäller Kalmar''s socialdemokratiska parti så måste några politiker våga träda fram och säga ifrån,men det är bråttom.
Att låta en burdus s-ombudsman tala för partiet med sprida lögner,irrelevanta fakta misskrediterar bara partiet. Jag tror på socialdemokratins grundläggande värderingar men partiet och dess ledning här i Kalmar måste våga inse att man väljer fel väg med korruption,moraliskt förfall och lögner.

Demokratin är inte självklart

 Partiet i Kalmar måste öppna upp för samtal med sina medlemmar där medlemmarna ska kunna få ett mycket större inflytandemen framför allt måste socialdemokrater med någon form av ledarroll inom partiet i Kalmar visa hur man kan bli en bättre förebild än många av er är idag.

Att jag själv väljer att öppet kritisera mitt parti via media beror just på att man bestämt sig för och inte tala med mig,men det innebär ju inte att jag måste vara tyst,demokratin lever än så även min röst. Demokratin är dock inget som är självskrivet,den måste vi kämpa för varje dag i vårt samhälle och nu även i partiet, alla fall här i Kalmar.

 Till slut kan jag inte låta bli att citera kanske Sveriges mest anlitade professor i förvaltningsrätt som skrev till mig: "Det är väl ytterst anmärkningsvärt att ordföranden får vara kvar i tjänst då han uppenbarligen begått ett brott i tjänsten. Att han bryter avsiktligen mot tystnadsplikten visar att han har ett omdöme som sviktar helt. Det är tydligt att han är olämplig att inneha det uppdrag som han har.”

Är det medlemmarna eller partiets ledning som ska vinna och återskapa ett ömsesidigt förtroende för partiet och det vi ska stå upp för ?

Michael Waxmann, socialdemokrat

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt