Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

JUST NU: MAN BEGÄRS HÄKTAD EFTER HÄNDELSEN I FLISERYD

En man begärdes under onsdagen häktad misstänkt för en rad brott i samband med det som först anmäldes som en detonationen i Fliseryd i förra veckan.

Annons:

Det var tidigt på morgonen onsdag den 6 oktober som polisen larmades om att någon form av sprängladdning hade detonerat i en trädgård i samhället Fliseryd, Mönsterås kommun. Polisens bombgrupp kallades både till adressen i Fliseryd och till en adress i Långemåla, Högsby kommun, men man kunde inte hitta spår efter varken en explosion eller några farliga föremål på något av ställena, uppger polisen.

En man påträffades dock på adessen i Fliseryd och han fördes till sjukhus med skador, och det är den mannen som nu begärs häktad av åklagare.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande på en mindre ort i Högsby kommun, begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot och skadegörelse. Samtliga dessa brott ska ha skett på en och samma adress i Fliseryd.

Enligt åklagare Patrick Sonevang finns det risk för att mannen undanröjer bevis eller försvårar utredningen, samt risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet. Åklagaren begär också tillstånd att ålägga mannen med diverse restriktioner, bland annat avseende samsittning, ta emot besök samt elektronisk kommunikation.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt