Annons:

Foto: Genrebild

LÄNET: NIOÅRIG POJKE DROGS IN I SKÅPBIL – LYCKADES FLY

En nioårig pojke slets i fredags in i en skåpbil på en mindre ort i Kalmar län. Efter ett par minuter lyckades han dock fly genom de olåsta bakdörrarna och ta sig hem. Skåpbilen ska även ha setts på flera platser i området. Polisen utreder händelsen som försök till människorov, och vill nu ha in tips från allmänheten.

Annons:

Det var på fredagsförmiddagen som polisen larmades om ett misstänkt försök till människorov. Mamman till en nioårig pojke ringde då till polisen och anmälde att hennes son hade blivit indragen i en skåpbil i höjd med brandstationen i Skällby, söder om Kalmar.

Efter ett par minuter ska pojken dock ha lyckats fly ut genom de olåsta bakdörrarna på skåpbilen och ta sig hem.

Polisen vill ha tips

– Det kan låta konstigt att vi rubricerar händelsen som försök till människorov, men jag tror att det handlar om att bilen aldrig har varit på rull och inte hunnit köra i väg med pojken, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Polisen skickade omgående utredare till pojkens hem och han har hörts. Pojken ska inte ha ådragit sig några fysiska skador.

– Vi vill inte späda på med onödig oro, men självklart vill vi få in tips i ärendet. Om det är så att man ser en skåpbil som man kanske får en dålig magkänsla av, eller tror sig veta något om händelsen, är det bättre att man ringer en gång extra till oss, säger Kim Hild.

Även en flicka ska ha drabbats

På en Facebook-grupp kopplad till Kalmar finns det sedan i går en tråd som handlar om händelsen i Skällby. Enligt den ska skåpbilen, som där anges vara vit till färgen och framföras av minst tre män, ha setts på flera platser i området, bland annat i Ljungbyholm, Torsås och Arby. Under fredagskvällen ska den även ha följt efter en flicka som var ute och rastade en hund.

– Jag känner till Facebook-tråden och det som sagts i den, dock är händelsen med den nioåriga pojken den enda som har anmälts eller rapporterats till oss. Om det är någon annan som har drabbats på något sätt så vill vi absolut att man hör av sig och delar med sig av händelsen, säger Kim Hild.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt