Annons:

Stora resurser för att leta efter försvunnen man

Anhöriga har givit polisen tillåtelse att gå ut med bild på den försvunna mannen. Foto: Privat

Stora resurser för att leta efter försvunnen man

Helikoptrar på väg att söka efter försvunnen man. Polisen kraftsamlar för att hitta den äldre man som försvann i närheten av Orrefors igår. 

Annons:

Det har nu gått mer än ett dygn sedan den 76-årige mannen lämnade sitt hem i Orrefors. 

– Vi har gått upp i LSO. Vilket innebär att vi kan frigöra större resurser i sökandet, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

Lagen om skydd mot olyckor innebär att exempelvis polisen har utökade resurser för att söka efter personer och ta hjälp av andra myndigheter och organisationer. 

Resurserna som begärts är bland annat en helikopter från Försvarsmakten som vid sidan av polisens egna helikopter deltar i sökandet. Hästar på väg till Orrefors så ridande poliser kan komma ut i terrängen. Flera patruller är ute och letar, det gör också mc-poliser. 

Polisen uppmanar privatpersoner att inte ge sig ut i terrängen och leta på eget initiativ. Detta kan försvåra för polisen i arbetet med att hitta mannen.

Polisen går ut med bild på mannen i syfte att kunna hitta honom. Anhöriga har godkänt att bilden publiceras.

Mannen är 185 centimeter lång och har en slank kroppsbyggnad. Han har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Mannen tycker om att gå i skogen.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt