Annons:

Missing People deltar i söket efter försvunnen man i Köpingsvik. Foto: Pressbild

Missing People sätts in i söket efter försvunnen man i Köpingsvik

Under eftermiddagen har Missing People engagerats i sökningen efter den 40-åring som ramlade av en vattenskoter under lördagen. 

Annons:

Även under söndagen har det varit ett stort pådrag för att leta efter den man i 40-årsåldern som under lördagen sågs ramla av en vattenskoter. 

Vid 15.30 i dag så började Missing People söka av strandkanten.

– Vi är där med ett 20-tal medlemmar och har med oss en drönare också, säger Johanna Hedlund verksamhetsansvarig i Kalmar. Vi kommer vara här fram till mörkret.

Räddningstjänsten lämnade igår över ärendet till polisen när man ansåg att det inte längre fanns hopp om liv. Polisen i sin tur engagerade återigen Sjöräddningssällskapet. 

– Det är lite märkligt att han inte är hittad. Vi har sökt av området väl. Räddningstjänsten hade dykare på plats och det var fem båtar i området under lördagen, säger Andreas Svensson, stationschef på Sjöräddningssällskapet. 

I dag har Sjöräddningssällskapet en båt på plats och en svävare, den sistnämnda används för att komma så nära som möjligt. De har använd sig av det man kallar för krattsök. Båtar åker parallellt och söker av ett område. En släpsonar har också använts som en ger en tvådimensionell bild av botten. 

Är ni säkra på att personen har ramlat i vattnet?

– Ja det finns ingen anledning att tvivla på vittnesuppgifterna.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt