Annons:

Mordrättegången har inletts. Foto: Anders Blank

Rättegång om mordet i Oxhagen - misstänkt nekar

Under förmiddagen inleddes rättegången gällande mordet i Oxhagen. Den misstänktes DNA finns på den kniv som användes vid mordet, likväl nekar han. 

Annons:

Iklädd svart hoodie och jeans leddes den misstänkta mördaren in i rättssalen i Kalmar tingsrätt. Inledningen var känslosam. Åklagare Johan Henningsson började sin sakframställan med att spela upp SOS-samtalet som ringdes inifrån lägenheten. Operatören bad uppringaren sätta på högtalartelefonen så de kunde höra om offret, en 60-årig man andades. 

– Han dog förmodligen där under samtalet, säger Johan Henningsson. 

Samtalet spelades upp under närvaron av offrets tre barn.

Misstänkte anlitade toppadvokat

Förmiddagen ägnades åt åklagarens sakframställan. Men innan han inledde så meddelade den misstänkte mannens advokat att hans klient förnekar brott. Den åtalade mannen företräds av Johan Eriksson, kanske mest känd för att ha försvarat Akilov som dömdes för terrorattentatet på Kungsgatan i Stockholm 2017. 

Åklagarens trumfkort är en blå fällkniv som hittats i ett buskage i närheten av mordplatsen. De ska enligt honom vara mordvapnet och här har man hittat DNA från den misstänkte. 

Som Dagens Kalmar tidigare har avslöjat så menar även åklagaren att den misstänkte besökte lägenheten där mordet skedde för att en yngre kvinnlig släkting befann sig där. Enligt tidigare uppgifter till tidningen så ska ha varit väldigt beskyddande gentemot sin släkting, som vid det här tillfället återfallit i missbruk. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt