Annons:

Man döms för vårdslöshet i trafik – men frias från rattfylleri

Färden till Systembolaget i Nybro gick vingligt. Vittne berättar att det flög skyltar under bilens framfart och att den var över på fel sida vägen. Men tingsrätten friar för rattfylleri. 

Annons:

 

Mannen som är i 40-årsåldern har berättat att han tog två insomningstabletter. När de inte hjälpte bestämde han sig för att åka till systembolaget och köpa en flaska vin, för att se om det hjälpte honom att slappna av. Färden till bolaget gick vingligt, ett vittne har berättat att bilen “klippte” skyltar i sin framfart och körde på fel sida vägen. Vittnet följde efter bilen och kunde se hur föraren gick in på systembolaget och kom tillbaka med en flaska vin. Körningen hemåt gick i lägre lägre hastighet men var lika vinglig. En mopedist var tvungen att flytta på sig och två vägtrafikanter höll på att bli påkörda. 

Polis larmades och när de kom till mannens hus och konfronterade honom berättade han att körningen inte fått så bra. Att han druckit två snapsar. 

Anser inte att det är bevisat att föraren var onykter

Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst för grov vårdslöshet i trafik. Men tingsrätten anser det inte bevisat att mannen körde onykter, därför frias han för rattfylleri. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt