Annons:

Liselotte Ross (V) och Carina Maxsson. Foto: Anders Blank

Hela Kalmar färgas orange

För att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor så kommer flera byggnader att lysa i orange. Detta tack vare ett medborgarförslag. 

Annons:

I dag är det den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Det är från början FN som tagit initiativ till att uppmärksamma frågan på just den här dagen. Den kallas också Orange Day, färgen ska symboliser hopp och det är därför byggnader i Kalmar lyses upp med just denna färgen. Ikväll sker det manifestationen på Larmtorget.

Anledningen att flera byggnader lyser i orange har sin bakgrund i ett medborgarförslag. Det är förre åklagaren Carina Maxson som tyckte att Kalmar borde uppmärksamma dagen bättre just genom att belysa byggnader. 

– Det är två år sedan jag slutade som åklagare. Jag ville fortsätta att göra viktiga saker. Nu är jag president i Zonta och vill skapa opinion runt frågan om mäns våld mot kvinnor, säger hon. 

Inte bara på Kvarnholmen

Och det är inte bara Kalmar centrum som kommer att lysa i orange. 

– Nej det är även andra byggnader utanför stadskärnan som kommer att lysa, säger Liselotte Ross (V) kommunalråd. Bland annat vattentornet i Berga och Södermöres förvaltningskontor. 

Manifestationen runt 25 november kunde inte genomföras under förra året på grund av restriktioner. Då knöt man istället orangea band på bron mellan Västerport och anstalten. Detta kommer att se idag också. 


Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt