Annons:

Personalomsättningen är hög på akutkliniken i Kalmar. Foto: MostPhotos

Nu vill politiker förbättra för personalen på akuten

Det har varit hög belastning och hög personalomsättning på länssjukhusets akutklinik i Kalmar . Nu vill poliker i majoriteten hitta lösningar. 

Annons:

 Det handlar naturligtvis om ett ökat tryck på grund av pandemin men det är också många som söker sig till akuten istället för till sin vårdcentral. 

– Vi har haft en dialog med hälso- och sjukvårdsförvaltningen som nu arbetar med att återkomma med förslag på förbättringar. Det är avgörande att förändringar behöver grundas i verksamheten. Vi är från politikens sida beredda att ta de beslut som behövs för att skapa en långsiktig hållbar och bättre situation, säger Mattias Adolfson (S), regionråd och ordförande i personalutskottet.

Personalomsättning har sin grund i en ökad arbetsbelastning. 

- I det arbete som nu sker på hälso- och sjukvårdsförvaltningen ingår att göra en fördjupad analys av situationen på akuten och använda de erfarenheter medarbetarna har för att utveckla och förbättra läget. Det är viktigt att understryka att medarbetarna gör ett fantastiskt gott arbete och att alla i Kalmar län kan känna sig trygga med den förstklassiga vård som ges på Länssjukhuset och akutkliniken, säger Christer Jonsson (C), regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsberedningen.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt