Annons:

Region Kalmar tror tekniker och ventilationsingenjörer kommer ha högt rekryteringsbehov. Foto: Pixabay.

Ny utbildning kommer till Kalmar – ser stort behov

För att klara Sveriges klimatmål ställs krav på effektiv energianvändning och minskade utsläpp. Kalmar län har som mål att bli klimatneutral till 2030 vilket skapar möjligheter för den som utbildar sig inom hållbar utveckling och modern teknik.

Annons:

Trots att Kalmar redan idag drivs till två tredjedelar på förnyelsebar energi – en av de bästa siffrorna i världen – stoppar inte utvecklingen där, länet ska bli klimatneutralt och fossilfritt till år 2030. Klimatomställningen skapar efterfrågan på ny kompetens där tekniker och ventilationsingenjörer toppar Region Kalmars lista över yrkessegment man tror kommer ha högst rekryteringsbehov.

Ökad efterfråga på ny kompetens

Med start i höst erbjuder därför Lernia yrkeshögskoleutbildningen ”Ventilationsingenjör” i Kalmar.  Den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen till ventilationsingenjör ger studenterna kompetenser inom bland annat ventilationsteknik, verksamhetsutveckling och energieffektivitet med miljöhänsyn.

– De miljövänliga företagssatsningarna har resulterat i en ökad efterfrågan på ny kompetens inom flera branscher, ventilationsteknik är en av dem. Den som går utbildningen får möjligheten att vara med och förbättra framtidens ventilationssystem och minska utsläppen av växthusgaser, säger Ulla Gustafsson verksamhetschef på Lernia yrkeshögskola.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt