Annons:

En hund sköts ihjäl av jägaren och en kvinna och hennes dotter träffades också. Foto: MostPhotos

SMÅLAND: Trodde han såg en räv – sköt ihjäl hund och träffade mor och dotter

En man i 75-årsåldern åtalas nu efter den uppmärksammade händelsen utanför Jönköping i början av februari. Mannen trodde att han såg en räv och avfyrade sitt vapen. Det han såg var en hund och bredvid fanns både en kvinna och hennes dotter.

Annons:

Hunden träffades av skottet och fick avlivas, mamman fick splitter i foten och kulan gick sedan igenom dotterns sko. Flickan blev dock inte skadad.

Skottet avlossade mannen från sitt bostadshus. Kvinnan och dottern var på promenad och hade stannat för att fika.

– De satt på sittunderlag i kanten av en åker medan hunden sprang lös i närheten, ungefär 170 meter från huset, säger kammaråklagare Emma Harrius som lett förundersökningen.

Mannen åtalas nu för djurplågeri och vållande till kroppsskada.

"Kravet måste ställas högt"

Flera brottsplatsundersökningar har genomförts där bland annat alternativa händelseförlopp har gåtts igenom och dokumenterats.

– Undersökningarna visar tydligt, menar jag, att det var väl synligt att det var två personer som satt i kanten av åkern. Kravet på jägare måste ställas högt vid jakt. Det är allvarliga risker som förknippas med jakt och en jägare måste därför kritiskt överväga vad det är för typ av djur som man har för avsikt att skjuta och förvissa sig om att det inte finns någon person i skottriktningen, säger kammaråklagare Emma Harrius.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt