Annons:

Pontus Vestman berättar att han fått oerhört mycket stöd efter överfallet. Foto: Privat

Knivhuggen på jobbet – Pontus har slutat på macken

I dag häktades en 21-årig man misstänkt för mordförsök. Det är samma man som samma dygn var nära på att ta livet av Pontus Vestman som arbetade på macken. 

 

Annons:

– Det är ett mirakel att jag lever, säger Pontus Vestman.

Det var en kväll i slutet på mars som en man i svarta kläder och hoodie kom in till OKQ8. Han sa att han ville ha pengar, när Pontus Vestman bakom disken förklarade att de hade cashguard, att pengarna var inlåsta fick han plötsligt en kniv mot halsen. 

– Jag försökte öppna upp men var så chockad att jag inte kom ihåg koden. Då blev mannen vansinnig och började hugga mig. 

Pontus fick någonstans mellan 5-8 hugg, främst i benen. Han tappade mycket blod, närmare 3 liter och han svävade mellan liv och död. 

Nu har rehabiliterats. De fysiska ärren håller på att läka. Det är värre med de psykiska. 

– Jag försökte gå tillbaka till jobbet men fick sån ångest när jag var där. När jag dessutom fick beskedet att vi fortsättningsvis skulle jobba ensamma på natten så slutade jag. 

Mycket att bearbeta

Han kan gå men blir snabbt trött, det är fortfarande mycket att bearbeta. 

Den som nu misstänks för rånet är samma person som under dagen häktades för ett lika brutalt knivöverfall samma dygn. En 17-årig pojke fick ett 20-tal knivhugg i kroppen och var nära att dö. Samme 21-åring misstänks också för klädstölden på Selvage. 

– Det känns skönt att han är frihetsberövad. För mig personligen kommer det att ta tid att bearbeta det här. Men jag har fått så oerhört mycket stöd.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt