Annons:

Den 11 juli inviger socialminister Lena Hallengren den första Victoriavandringen. Foto: Pressbild.

Lena Hallengren inviger Victoriavandringen

Den 11 juli inviger socialminister Lena Hallengren den första Victoriavandringen. En vandring för hela familjen som börjar klockan 10 och pågår hela måndagen. Årets vandring genomförs i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. 

Annons:

Vandringen är en del av Victoriadagarna och är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet, Mörbylånga Kommun, Kastlösa Gymnastikförening, Kastlösa Hembygdsförening och STF Öland.      

“Södra Ölands odlingslandskap är en av 15 svenska platser listade på Unescos världsarvslista. I trakterna kring Penåsa ödeby och Banvaktsstugan bjuds besökare säregen natur och en rik historia. Här ges möjlighet att vandra genom naturreservat, längs stenmurar, förbi fruktträd, bärbuskar och ruiner från 1700-talet.” skriver Victoriadagarna i ett pressmeddelande. 

- Vi på Mörbylånga kommun är jätteglada över att få stå bakom Victoriavandringen och att få visa upp delar av det fantastiska, södra Öland under Victoriadagarna, säger Ann Willsund på Mörbylånga kommun.

- Intresset för vandring har vuxit enormt de senaste åren. Det känns därför jättekul att arrangera en vandringsaktivitet för hela familjen, i en fantastisk miljö som återfinns på Unesco’s världsarvslista säger Bente Transö på Friluftsfrämjandet


 

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt