Annons:

Polisen förstärkte sin bevakning efter dödsskjutningarna. Men nu berättar en Norrlidsbo att han inte ser dem längre. Foto: Anders Blank

Oro i Norrliden efter två fall av grov misshandel – det får räcka nu

Inom ett dygn har både en man och en kvinna misshandlats på Två bröders väg. I båda fallen handlar det om grov misshandel med flera brottslingar. “Polisen har försvunnit”

Annons:

Dagens Kalmar har under ett dygn rapporterat om två fall av misshandel på Två Bröders väg. Under natten till lördagen gav sig tre män på en kvinna som var på väg hem och misshandlade henne så hon behövde söka sjukvård. Bara ett dygn senare var det dags igen. Denna gång var det en ensam man som misshandlades på samma väg, denna gång av fyra oidentifierade män. 

– Den bedöms som grov då man sparkade mannen när han låg ner, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

Och i Norrliden är oron nu stor. Tidigare och i samband med de tre dödsskjutningarna har polisen haft en hög närvaro, nu syns de inte längre enligt en boende i området. 

"Skyddar Svensson på Öland"

– De är väl på Öland och skyddar “Svensson”, säger en boende. 

Han har tröttnat, rejält och menar att det får räcka nu och att det måste upp övervakninskameror. Under hela våren har politiker vallfärdat till Norrliden, visat att de tar frågan på allvar. Poliseförstärkningar har också satts in. Men enligt boende är de inte lika synliga länger. 

– De snackar snackar så mycket, lovar guld och gröna skogar. Men allt vi får är rost och en barrfri gran från 1997. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt