Annons:

Kvinna tog med sig kniv till tingsrätten

Foto: Polisen.

Kvinna tog med sig kniv till tingsrätten

I slutet av augusti ska en kvinna i 50-årsåldern, bosatt i Nybro, tagit med sig en kniv till tingsrätten i Kalmar. Hon har nu åtalats för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.   

Annons:

Enligt förundersökningsprotokollet ska ordningsvakter tillkallat polis efter att de hittat en kniv på en kvinna som besökte tingsrätten.  

Förhör med ordningsvakten

Ordningsvakten berättar i polisförhör att han upptäckte kniven kort innan han ringde polisen. Han uppger att kvinnan kom in och sa att hon skulle vänta på sin son, men de kom överens om att genomsöka henne under tiden. Ordningsvakten uppger att han kollade nyckelknippan och då upptäckte kniven.  

Han förklarade att polisen är intresserad av kniven då det är ett brott mot knivlagen. Kvinnan ska då ha sagt att hon fått kniven av en morbror.  

Förhör med kvinnan

Kvinnan ombads att berätta om varför hon haft kniven på sig. Hon säger då att hon fått denna av sin morbror i present, att morbrodern ska ha nämnt att man kan använda kniven i försvarssammanhang. Kniven har bara hängt på hennes nyckelknippa i flera år.  

Hon säger att hennes son förekommer lite hos polisen men att hon själv inte förekommer i några våldsamma kretsar, att hon lever ett lugnt och sansat liv.  

Kvinnan har gjort anspråk på kniven men åklagaren yrkar att den ska förverkas.  

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt