Annons:

Jonas Lööf, verksamhetsledare för Miljöfordon Sverige berättar att det sker en stor utveckling inom miljöbilsmarknaden. Foto: Genrebild/Mostphotos.

Miljöbilsmässan intar Elevatorkajen: “Ännu större och bättre”

Fjolårets mässa beskrivs som en succé med cirka 1 500 besökare. Nu hoppas arrangörerna för miljöbilsmässan att årets evenemang blir minst lika bra. 
–  Det blev en sådan succé att vi valde att göra om det, men nu ännu större och bättre, säger Jonas Lööf, verksamhetsledare för Miljöfordon Sverige.  

Annons:

Miljöfordon Sverige är en förening som driver utvecklingen för ökad introduktion av miljöfordon, introduktion av grön energi och en mer effektiv användning av fordon och transporter. Tillsammans med olika bilhandlare och Kalmar kommun arrangerar de nu andra upplagan av miljöbilsmässan på Elevatorkajen lördag 24 september.   

– Det är mycket som händer inom området med höga ambitioner i omställningen och mål i samhället. Det har varit en fråga som bilhandlarna tillsammans med kommunen diskuterat länge, säger Jonas Lööf, verksamhetsledare för Miljöfordon Sverige och fortsätter: 

– Efter pandemiåren lyckades vi äntligen få till en mässa förra året. Det blev en sådan succé att vi valde att göra om det, men nu ännu större och bättre. 

100 miljöbilar för provkörning 

Ungefär 100 miljöbilar kommer att vara på plats för provkörning, allt från bilar som drivs på el till biogas och laddhybrider.     

– Förutom bilar kommer det även finnas utställare och experter inom laddinfrastruktur, sol- och energilösningar och även grön tvätt. Det är viktigt att miljövänliga bilar även tvättas på ett miljövänligt sätt, säger Jonas Lööf.  

Du sa att det är mycket som händer inom området, har det skett någon utveckling sen förra mässan? 

– Absolut. Det är fler tillverkare som tillhandahåller fler modeller inom området, utbudet växer vilket självklart är positivt. Sedan är det också en hetare diskussion i samhället kring valet av bil i takt med att drivmedelspriserna har höjts. 

Hur nära är vi en total omställning till miljöbilar?  

– Vi har högt uppsatta mål för en klimatomställning i samhället. Detta i samtid som tillverkarna ligger väl framme vad gäller utbud. Det ligger en hel del incitament för att hjälpa människor att kunna investera i mer miljöanpassade fordon.  

Vi ser ju på nybilsförsäljningen att andelen miljövänliga bilar ökar. Vi har en hög tro på att det är möjligt men när det sker i tiden vågar jag inte svara på. 

Samtidigt är det viktigt att påpeka att det inte är något självspelande piano. Därför är det viktigt att initiativen finns och att vi tillsammans hjälps åt för att skapa tillfällen där människor blir informerade.   

Fakta

Miljöbilsmässan äger rum lördagen, 24 September kl 10.00-15.00på Elevatorkajen i Kalmar.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt