Annons:

Arla höjer priset för mjölk för åttonde gången. Foto: MostPhotos

Arla höjer priset för konventionell mjölk – för åttonde gången i år

Priset som Arlabönderna får betalt för konventionell mjölk höjs igen. Det blir den åttonde höjningen i år. Priset för ekologisk mjölk är oförändrad.

Annons:

Förändringen gäller från den 1 oktober och priset för konventionell mjölk höjs med 13 öre. Den ekologiska mjölken ligger kvar på samma nivå som september, men Sverige påverkas positivt av en valutaeffekt och priset höjs därför med 2,7 öre. 

Det så kallade a contopriset för konventionell mjölk blir därmed 600,9 öre per kilo och 652,1 öre per kilo för ekologisk mjölk.

– Kostnaderna i svenskt lantbruk fortsätter att öka. Därför är det viktigt att vi kan göra ytterligare en höjning av mjölkpriset till våra ägare, mjölkbönderna. Det ekologiska segmentet har tappat lite vilket innebär att det finns ett överskott av ekomjölk. För att bidra till ökad efterfrågan arbetar vi med att utveckla produktsortimentet och lyfter fram fördelarna med ekologiskt i marknadsföring och annan kommunikation till konsumenterna, säger Arla Sveriges vd Kai Gyllström i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt