Annons:

På Adelgatan i Funkabo kan man via app hyra elcykel. Foto: Anders Blank

Kalmarhem inför cykelpool – alla får hyra

Bostadsbolaget vill få flera att cyklar. Nu inför man en cykelpool i Funkabo för att underlätta klimatsmarta transportval. 

Annons:

Det är i den tidigare tobaksbutiken i Funkabo som Kalmarhem har ett lite garage med tre elcyklar. Dessa kan nu Kalmarbo hyra per timme genom, allting bokas via en app. Batteriet och cykelnyckeln finns i ett låst skåp som man också öppnar via en app. 

Kalmar kommun har länge stått emot olika företag som vill hyra ut elsparkscyklar som många andra städer har problem med. Cykelpoolen är ett svar på fenomenet. Men den hyrda cykeln kan inte slängas överallt den måste tillbaka till garaget. 

– Det är ett jättebra initiativ. Min dotter har redan tjatat på mig att jag ska hyra lådcykeln och skjutsa henne till skolan. Vi har lite parkeringsproblem i Kalmar så det är nog många som vill använda cykelpoolen, säger Wassim Akther som bor i Funkabo. 

Vd hoppas på fler stationer

Kalmarhems vd ser poolen som ett första steg i något som kan växa. 

– Vi kommer säkert ha fler än de tre cyklarna vi har idag. Jag hoppas också att vi kan har fler stationer i exempelvis Norrliden och Oxhagen, säger Per Stephani. 

Det kostar fem kronor den första timmen, efterföljande timmar kostar 5-10 kronor. Det dyrare priset gäller lådcykel. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt