Annons:

Lyckat projekt med att få in ungdomar i omsorgen

Ung Omsorg organiserar team med ungdomar på äldreboenden. Foto: Pressbild

Lyckat projekt med att få in ungdomar i omsorgen

Människor i Sverige blir allt äldre. Det är också svårt att locka arbetskraft till omsorgen. Under sommaren startades därför ett projekt med att få in unga i vården. Och projektet får gott betyg av ungdomarna själva. 

Annons:

Nästan sju av tio som bor på vård- och omsorgsboende besväras av ensamhet enligt en enkätundersökning från Socialstyrelsen. Därför startades Ung Omsorg Tanken är att ge de äldre lite guldkant på tillvaron och inspirera ungdomarna till ett framtida arbete i vårdsektorn. Som ett led i detta anordnar de aktiviteter såsom samtal, spela musik, högläsning ur en bok eller dagens tidning, fika och visa modern teknik.

Omsorgsförvaltningen har nu beslutat att under 2023 fortsätta samarbetet med Ung omsorg på alla vård- och omsorgsboenden. 

– Vi ser fram emot att ungdomarna kan fortsätta och ge guldkant på de äldres tillvaro. Vi är nöjda över att kunna erbjuda ungdomar i Kalmar lärorika extra jobb och därigenom väcka ett intresse för vårdyrken hos ungdomarna. Det här är en win-win-win som är positivt för omsorgstagare, medarbetare och ungdomar, säger Michael Ländin (S), ordförande Omsorgsnämnden.

En utvärdering med ungdomarna visar att 92.9% kan tänka sig att arbeta extra inom vård- och omsorg vid sidan av kommande studier. 24,2 % redan nu kan tänka sig välja vård- och omsorgsprogrammet.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt