Annons:

Kollektivtrafiken får högt betyg: ”Högsta resultatet i landet”

84 procent av resenärerna med Kalmar länstrafik var nöjda med den senaste resan. Foto: MostPhotos

Kollektivtrafiken får högt betyg: ”Högsta resultatet i landet”

Kalmar länstrafik sticker ut i kollektivtrafikbarometern för 2022. 84 procent av resenärerna med Kalmar länstrafik var nöjd med senaste resan. 
”Det är det högsta resultatet i landet”, skriver KLT i ett pressmeddelande. 

Annons:

Kollektivtrafikbarometern för det gångna året presenterades på måndagen. Barometern jämför nöjdheten mellan landets kollektivtrafiksmyndigheter och länstrafikbolag.

Kalmar länstrafik sticker ut i positiv bemärkning på fyra mätpunkter i årets undersökning och det rör sig om nöjdhet med senaste resan, rent och snyggt ombord, trevligt bemötande från förare och ombordpersonal samt att det är bekvämt ombord.

"Nöjdhetssiffrorna ligger på en hög nivå"

84 procent av resenärer är nöjda med den senaste resan att jämföra med 78 procent för hela landet. Det placerar Kalmar länstrafik på delad första plats med länstrafiken i Östergötland och Värmland. 82 procent anser att det är rent och snyggt i fordonen (andra plats), 80 procent anser att förare och ombordpersonal har ett trevligt bemötande (andra plats) och 75 procent anser att det är bekvämt ombord (tredje plats)

”Det är glädjande att nöjdhetssiffrorna ligger på en hög nivå i jämförelse med andra kollektivtrafikaktörer i landet. Viktigt är att upprätthålla det goda arbetet för att få fler att välja att resa med kollektivtrafiken i framtiden. Samtidigt finns det alltid saker som vi kan förbättra”, säger trafikdirektör Christer Holmgren vid Kalmar länstrafik i ett pressmeddelande. 

Det som framgår av undersökningen är att reslängden med kollektivtrafiken är betydligt längre i Kalmar län jämfört med andra delar av Sverige. Många länsbor säger att de inte reser kollektivt på grund av att de inte har behov av att göra fler resor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt