En pizzeria i Kalmar får mängder av anmärkningar.
Foto: MostPhotos
Förra veckan hade en pizzeria i centrala Kalmar besök av livsmedelsinspektörer. Och de har lämnat in en lång lista med avvikelser som pizzerian måste åtgärda.
När de pratade med ägaren visade sig att pizzerian hade bytt tillståndshavare, detta utan att detta meddelats till samhällsbyggnadsnämnden vilket är ett krav.
Men värre, i alla fall för kunderna, var alla anmärkningarna som livsmedelsinspektörerna hade på pizzerian.
Flera av bristerna kvarstod från förra besöket
De hittade möglig rödlök, bananflugor i köket och grönsaker som var placerade direkt på golvet. Fönster var öppna i köket vilket kan innebära att insekter, gnagare och fåglar tar sig in där. Temperaturen på räkorna var alldeles för hög, likaså med feferoni som inte förvarades i kylt rum. Det stack ut isolering från ett hål i väggen, något som inspektörerna varnade att de kan kontaminera livsmedel.
Dessutom saknade personalen grundläggande kunskaper när det gäller förvaringstemperatur för olika livsmedel.
Inspektörerna kommer nu att göra ett uppföljande besök. Flera av avvikelserna hade inte åtgärdats sedan det senaste besöket.