Annons:

Ung man anhållen efter intensiv brottsturné

Ung man anhållen efter flera brott. Slogs bland annat med polis. Foto: MostPhotos

Ung man anhållen efter intensiv brottsturné

Rån, försök till bilstöld och våld mot tjänsteman. En man i 20-årsåldern sitter anhållen efter mängder av brott. Allt skedde mellan 11-13 under torsdagen. 

Annons:

Det började vid 11-tiden under gårdagen. Polisen fick samtal om en man som gick runt på Förnyelsevägen i Vimpeltorpet och knackade på hos människor och sa att han var hantverkare. En i en bostad släppte in honom, då han ville ha vatten och då tog han en mobiltelefon och sprang iväg. I närområdet försökte han råna en person på en telefon, det misslyckades men han knuffade omkull offret.

Våldsam mot polisen

Sedan tog sig mannen till centrala Kalmar. Där försökte han ta nycklarna till en bil av en kvinna, men misslyckades. Strax därefter lånade han en telefon av en person och sprang iväg. Polisen hade en större insats och kopplade ihop brotten ganska tidigt. Till slut greps mannen, men gjorde det inte lätt för polisen. Han var så våldsam att de tvingades använda oc-spray för att kunna bojja honom. 

– Vi misstänker att det var någon form av sjukdomstillstånd, säger Robert Loeffel, presstalesperson region Syd. 

Åklagare beslutade under torsdagen att anmälan mannen. Han är nu misstänkt för en mängd brott. Bland annat rån, försök till rån, ofredande, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och försök till bilstöld.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt