Annons:

Stadsmissionen slår larm – men får välkommet bidrag

Stadsmissionen slår larm om behövande familjer. Foto: Anders Blank

Stadsmissionen slår larm – men får välkommet bidrag

Organisationen har tvingats stoppa ansökningar till Matöverskott Kassarna. Det saknas kapacitet. Men nu får de ett välkommet bidrag från Ica Maxi. 

Annons:

En stor del av Stadsmissionens arbete är riktade till de barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet. Just nu planerar de för sommaren och arbetet för att skapa andrum och sommarminnen för barnfamiljer i ekonomisk utsatthet.  För behovet har ökat rejält.

– Utan våra stora gåvogivare, hade vi inte kunnat jobba vidare för att kunna skapa denna sommar för dessa familjer, säger Jens Bergzén på Stadsmissionen.

Just nu har de fått stoppa ansökningarna till Matöverskottskassar, då de i dagsläget inte har kapacitet att kunna göra arbetet för att få ut fler kassar och att fylla dem med innehåll.. 

Kalmar Stadsmission har precis anställt en som enbart kommer jobba med frågorna kring vårt arbete kring barnfamiljerna. Behovet har blivit så mycket större i inflationens bakvatten.

Får stor summa från Maxi

 För att underlätta detta arbete skänker nu ICA MAXI stormarknad i Kalmar hela 100 000 kronor. 

– Att ge möjlighet för Stadsmissionens viktiga arbete, känns viktigt och jag vet att deras arbete gör skillnad. Nu när behoven ökar, så tänker vi inte bara på att hålla nere matsvinnet i form av att Stadsmissionen tar hand om detta. Utan även på att deras viktiga arbete kan genomföras genom våra pengar, det känns bra i hjärtat. Tillsammans är vi starka. säger Patrick Wiberg på Ica Maxi.

Och pengarna behövs. 

– Utan dessa pengar hade våra insatser sett helt annorlunda ut, nu kan vi göra skillnad för barn och familjer både akut och långsiktigt. Vi arbetar för att ge barn som växer upp i familjer i ekonomisk utsatthet förutsättningar för en tryggare uppväxt och att få framtidstro, minska utanförskap helt enkelt, säger Katarina Borgemo på Stadsmissionen.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt