Annons:

Det här kommer kultur- och fritid satsa på

Kaféet på Kalmar Teater kommer få ny inredning. Foto: MostPhotos

Det här kommer kultur- och fritid satsa på

Ny inredning till Teaterkaféet, utegym på Fredriksskans och ljusrigg för gräsplaner. Det är några av de investeringarna som kultur- och fritidsnämnden beslutat om. 

Annons:

Kultur- och fritidsnämnden skickar inför varje budget en önskelista till fullmäktige om vad som behövs när det gäller större projekt. Men de har också en lite pott, på sex miljoner kronor, som de själva får bestämma över. Under onsdagens möte med nämnden kom de överens om vad de ska satsa på framöver. 

I år har man hyrt en ljusrigg från Kalmar FF för att få iordning planerna på Fredriksskans och Guldfågeln Arena. Den kommer nu att köpas loss. Kalmar Tennisklubb har haft problem med avrinningen från banorna, vilket skapat pölar, det vill man nu åtgärda. Bevattningsanläggningen på Södra Utmarken har sett sina bästa dagar och den kommer att bytas ut. Nämnden beslutade också på att bygga ett tillgänglighetsanpassat utegym på Fredriksskans. 

Ny inredning på Teaterkaféet

Dessutom ska kaféet på Kalmar Teater få ny inredning. 

– Möblemanget där nu ser ut att klara ett kärnvapenanfall. Tunga och klumpiga. Vi vill att det ska harmoniera med det fina huset, säger Lasse Johansson (S) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt