Annons:

Eritreaner i Kalmar rädda för landsmän – “vi känner oss otrygga”

Okbamichael Redea anordnade ett informationsmöte om exieritrianers situation. Foto: Anders Blank

Eritreaner i Kalmar rädda för landsmän – “vi känner oss otrygga”

Exileritreaner söker politisk asyl för att sedan bli regimvänliga. Då uppstår konflikt med de som är kritiska mot styret. – Det har blivit värre, säger Okbamichael Redea. 

Annons:

Dagens Kalmar har tidigare skrivit om konflikten mellan eritreaner i Kalmar. Den uppmärksammades först när regimvänliga ordnade en fest och kritikerna hade en demonstration. Men grupperna har haft problem tidigare. Tidigare delade de tid i Två Systrars kapell i Norrliden, men nu har de blivit tvungna att dela på tiderna.

Under torsdagskvällen ordnade de regimkritiska ett informationsmöte för att informera politiker om att de känner sig otrygga i Kalmar. 

– Vi har fått ta emot dödshot och har väl gjort tre polisanmälningar, men inget har hänt ännu, säger Okbamichael Redea som anordnade informationsmötet. 

Han visar bilder på hur Kalmarbo som av politiska skäl flytt landet för att bara några år sedan åka tillbaka till Eritrea och deltaga i regeringsvänliga manifestationer. 

Gruppledaren Lotta Wahlmino (L) har engagerat sig i frågan. Hon var på plats under kvällen. 

Vad kan ni som politiker göra?

– Vi kan lyfta frågan. Jag tycker vi ska titta på hur ambassaden i Stockholm arbetar och hur de särskiljer vilka som är för regeringen och de som är emot. 

Och det här med att de flytt av politiska skäl men åker tillbaka till Eritrea och deltar på manifestationer för regeringen?

– Det är Migrationsverkets bord, se om vilka möjligheter det finns att dra in uppehållstillstånd om det finns en annan agenda.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt