Annons:

Regeringen lyssnade på cityledarna - får möte med minister

Lisa Söderholm en av de cityledarna som skrivit till regeringen.

Regeringen lyssnade på cityledarna - får möte med minister

Lisa Söderholm var en av de 28 cityledare som skrev ett brev till regeringen angående branschstöd. Nu har de fått till ett möte med ansvarig minister.

Annons:

Det var efter en presskonferens där statsminister Stefan Löfven menade att regeringen inte är främmande för ytterligare stöd ”om man skulle upptäcka ett behov” som ledare för olika cityföreningar ansåg att nu fick de räcka.

Den 16 februari skrev därför 28 cityledare ett brev till statsminister Stefan Löfven där man kritiserade regeringens sätt att hantera krisen för näringslivet. De undrade om regeringen överhuvudtaget hade lyssnat på de olika branschorganisationernas beskrivning av det akuta läget och uppmanade till att inse det orimliga i att införa omfattande restriktioner utan att följa upp med stöd.

Hur gick det?

– Regeringskansliet svarade via mejl inom några dagar, säger Kalmar Citys centrumutvecklare Lisa Söderholm.

Det var snabbt?

– Nja, det var ett brev med egentligen inga svar alls och vi fortsatte istället att insistera på ett möte. Och det gav resultat. Statssekreterare Emil Högberg som arbetar hos näringsminister Ibrahim Baylan (S) på Näringsdepartementet, har nu bokat in ett möte.

– Det känns bra att det ledde fram till ett möte, vi har ett brett perspektiv och vi kommer att förmedla de frågor vi gick ut med i uppropet och kräva svar på vad regeringen tänker göra.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt