Annons:

Nya regler om gåvor till personal kan gynna handeln

Handelsstaden Kalmar kan gynnas av nya regler gällande gåvor. Foto: Anders Blank

Nya regler om gåvor till personal kan gynna handeln

I går kom regeringen med ytterligare en tilläggsbudget. Skattefria gåvor är nu tillåtna upp till 2 000 kronor per år. Det kommer gynna handeln i Kalmar, tror branschföreträdare.  

Annons:

När pandemin slog till försökte Kalmar kommun stötta handeln genom att dela ut presentkort till sina anställda. Flera företag följde också efter. Och det verkar ha givit effekt. 2016 såldes det presentkort för nio miljoner kronor, till förra året så mer än dubblades försäljningen till 22 miljoner kronor. Detta fördelades på 44 000 presentkort. Alltså betydligt mer än varannan Kalmarbo hade ett presentkort. Det var en ökning på 85 procent  mot föregående år som då 2019 omsatte 11,9 miljoner.

Under gårdagen tog regeringen beslut om en tilläggsbudget där man förlängde möjligheten att ge skattefria gåvor och höjer samtidigt beloppsgränsen till 2 000 kronor. 

– Presentkorten är en superstor del i handeln, det har blivit en egen valuta. Men pengarna behövs i handeln nu, så jag hoppas att de som har presentkort använder dem. Det går att handla smittsäkert, säger Anders Stensson på Baronens köpcenter. 

Lisa Söderholm, Kalmar city, hyllar regeringens beslut. 

– Det ger arbetsgivare i Kalmar förutsättningar att kunna fortsätta bidra till det lokala näringslivet samtidigt som man visar uppskattning för sin personal, säger hon. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt