Annons:

Alfsson överklagar plan för Foppahotellet - men tror inte han har klagorätt

Thoralf Alfsson har överklagat detaljplan. Foto: Pressbild

Alfsson överklagar plan för Foppahotellet - men tror inte han har klagorätt

Även politikern Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar, överklagar detaljplanen över det planerade hotellet i Ölandshamnen. “Det är en viktig princip”.

Annons:

Dagens Kalmar berättade tidigare i veckan att både Svenska byggnadsvårdsföreningen och Kalmars stads hembygdsförening har överklagat detaljplanen för Foppa-hotellet i Ölandshamnen. Det rör sig främst om kritik mot att ett bygge skulle påverka riksintresse och påverka siktlinjen mot Kalmar slott. Nu överklagare även politikern Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar, detaljplanen, med ungefär samma argumentation. Han har varit kritisk mot planerna under hela den politiska hanteringen. I sin överklagan riktar han kritik mot kommunens utredningsarbete men är också kritisk mot länsstyrelsens arbete, precis som de andra två som överklagat. 

Men frågan är om han anses som sakägare, att han har rätt överklaga. Det tror han inte ens själv. 

– Jag har sannolikt inte rätt att överklaga men har jag haft synpunkter under hela processen och då vill jag även fullfölja ärendet, även om jag inte har rätt att överklaga. Det är lite av en princip, säger han. 

När Petter Stordalen var i Kalmar och presenterade sina hotellplaner på Ölandskajen, använda han som argument att det inte skett något tillskott av hotellrum trots att Kalmar fått titeln årets sommarstad fyra år i rad. Stordalen menade då att det behövs betydligt fler hotellrum än de han tänker bygga. 

Inget akut behov av hotellrum

Alfsson håller inte med. 

– Det finns säkert ett behov under sommarmånaderna. Det finns inget akut behov, dessutom finns det bättre platser att bygga på. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt