Annons:

Var orolig för missbruk – tejpade fast sonens ben och armar

Mannen tejpade fast sin sons armar och ben för att han inte skulle kunna lämna lägenheten. Genrebild. Foto: MostPhotos

Var orolig för missbruk – tejpade fast sonens ben och armar

En man i 45-årsåldern tejpade fast sin sons armar och ben för att han inte skulle kunna lämna lägenheten i Hultsfred. Pappan var orolig för att sonen skulle köpa droger. Nu döms han för olaga frihetsberövande. Straffet blir 5 000 kronor i böter.

Annons:

Händelsen inträffade så långt tillbaka i tiden som 3 december 2020. Sonen hade då ett pågående narkotikamissbruk och pappan var orolig för att sonen skulle lämna lägenheten för att köpa droger. Han valde då att tejpa ihop sonens armar, ben och kropp och lät honom ligga i sängen i åtminstone fyra timmar.

Vid ett tidigare tillfälle hade sonen lämnat lägenheten genom att hoppa från balkongen, cirka fyra meter upp från marken.

I förhör har pappan vidgått händelsen, men förnekat brott. Han menar att han bara ville hindra sonen från att köpa droger. Pappan larmade själv polisen som tog bort tejpen så fort de kom till platsen.

Tingsrätten anser att det inte förelegat någon nödsituation och dömer mannen för olaga frihetsberövande. I straffmätningen ser domstolen flera förmildrande omständigheter: att lång tid förflutit sedan brottet, att han själv angav sig till polisen och att han tidigare är ostraffad. Domstolen skriver att man nöjer sig med "kraftiga" böter. 

Översatt i kronor så handlar det om 5 000 spänn. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt