Annons:

15-ÅRING DÖMS FÖR MORDET I NORRLIDEN – KUMPAN DÖMS FÖR MEDHJÄLP

Två unga pojkar döms till ungdomsvård efter mordet i Norrliden. Foto: Anders Blank

15-ÅRING DÖMS FÖR MORDET I NORRLIDEN – KUMPAN DÖMS FÖR MEDHJÄLP

I höstas avled en 23-årig man efter sina skador efter ett knivöverfall. Ganska omgående greps två pojkar. Den yngre döms för mord, en äldre för stämpling till mord. Straffet blir ungdomsvård. 

Annons:

“Den som två gånger knivhugger en oförberedd människa i halsen bakifrån kan inte ha annan avsikt än att döda. Detta understryks av det tredje hugget i ryggen, utdelat när NN redan låg hjälplös på marken”, så motiverar tingsrätten sin dom där en 15 -åring döms för mord. 

Det var den 9 oktober som en man lurades ut från en bostad på Två Bröders väg i tron att han skulle köpa droger. Han gick fram till en 16-åring och blev sedan påhoppad bakifrån av 15-åringen som högg mannen i halsen, dagen efter avled han av sina skador. Det inleddes en intensiv polisjakt efter mordet. Ett par hade plockat upp mördaren, erbjöd honom skjuts. Då ville han till en återvinningsstation där han bland annat dumpade mordvapnet som senare hittades. 

Ungdomsvård och utvisning

Under rättegången har både 15-åringen och 16-åringen nekat till anklagelserna. 

16-åringen döms till sluten ungdomsvård i två år, skyldig till stämpling till mord. 15-åringen döms för mord till 2,5 års ungdomsvård. Han ska också utvisas och förbjuds att återvända. 

Åklagaren tror att de båda pojkarna utförde mordet på uppdrag. Men i nuläget finns inga andra personer frihetsberövade i ärendet. 

De båda pojkarna döms också för ett rånförsök mot Ica Södercentrum den 24 september förra året.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt