Annons:

Hatstore bygger sin drömarbetsplats – pool och löparbana

Det började som ett hobbyprojekt i pojkrummet. Nu bygger Hatstore nya lokaler för sin verksamhet med pool, löparbana och gym. För att se till att personalen ska ha roligt på jobbet. 

Annons:

Det går fortsatt bra för Hatstore. De har en kontinuerlig tillväxt och har sedan tidigare aviserat att lokalerna i Berga industriområde är för små. Där finns idag en massa kringaktiviteter för personalen som exempelvis padelbana och gym. Nu spänner de bågen ytterligare när planerna på flytt och nya lokaler i Flygstaden. 

 Lokalen blir 16 000 kvadratmeter fördelat på 12 000 lager, 2000 kontor samt 2000  lounge- och sportyta. Hatstore använder idag det robotstyrda lagersystemet Autostore och det kommer också att installeras i den nya lokalen.

 - Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och att få möjligheten till att utveckla en sådan här lokal är vi väldigt tacksamma för. Lokalen möter företagets behov för fortsatt expansion men vi har ett minst lika stort fokus på att det ska vara roligt att gå till jobbet och att lokalen blir något mer än bara en arbetsplats, säger Filip Klasson, vd på Hatstore.

Ritat sin drömlokal

Arkitekterna bakom lokalen är Kamikaze Arkitekter i Malmö som länge haft en dröm om att få rita en lokal med en löparbana på taket. I detta projekt blev det en perfekt matchning där löparbanan formar Hatstores logotyp och grafiska identitet.

 -  När resten av fastighetssverige går på knäna så känns det fantastiskt att man vågar  i Kalmar och utveckla en fantastisk arbetsmiljö för Hatstores medarbetare. Processen har handlat om vad vi har för möjligheter istället för vad vi har för begränsningar, vilket varit väldigt uppfriskande, säger Christoffer Marsvik, partner på Kamikaze Arkitekter.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt