Annons:

Efter alla problem: Panorama växlar upp och byter namn

Amir Arman är ny delägare i det som tidigare hette Panorama. Foto: Anders Blank

Efter alla problem: Panorama växlar upp och byter namn

Restaurangen förbjöds använda nedkylda livsmedel och var tvungen att stänga en dag. Men nu ska det bli ändring. Ny meny, ny delägare när Panorama blir Smakriket. 

Annons:

De senaste månaderna har problemen hopat sig för Panorama på Norra vägen. Livsmedelsinspektörer har varit flitiga besökare och utdelat föreläggande och nu senast hot om vite, främst på grund av problem med nedkyld mat. Men nu ska det bli ändring enligt den nya delägaren Amir Arman. 

– Vi stänger på söndag för renovering och inköp av nya maskiner. Vi kommer att nyöppna den 11 mars, säger han. 

Han har lång erfarenhet av restaurangverksamhet och är utbildad kock. Han har engagerat sig i mängder av olika krogar men kommer senast från bilbranschen. Och han sticker inte under stolen med att det varit en jobbig tid för Panorama. 

– Vi har gått från att servera 60-70 luncher per dag till 6-7 efter skriverierna. Lustigt nog har dock inte utkörningen påverkats så mycket. 

Hur är relationen med livsmedelsinspektörerna på kommunen?

– Riktigt bra, vi har löpande kontakt. En del av det som har hänt kan vi skylla på språkförbistring. Om en inspektör har sagt att en grej är okej så har man tolkat det som om allt är okej. Sedan kan jag väl ha synpunkter på det media har skrivit. 

Men nu blir det alltså ett rejält omtag. Nya maskiner ska in, lokalen ska fräschas upp och det blir också ett nytt namn. 

– Jag tycker väl generellt att pizzerior har ganska tråkiga namn. Och jag vill betona det svenska. Så nu blir det Smakriket. 

Det blir också en ny meny. 

– Jag räknade efter. Vi har 66 olika pizzor. Det finns det ingen anledning till. Vi ska ner till 30, jag kollade vad vi sälker och det handlar främst om åtta olika pizzor. Sedan ska vi satsa lite på populära rätter också vid sidan av pizzorna. 

Hur är konkurrenssituationen, du tycker inte att det är överetablerat?

– Vi kämpar med vårt och konkurrerar inte med någon, säger Amir Arman.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt