Annons:

Profilen besöker butiker i Kalmar och Västervik – ”Så viktigt för oss”

Profilen Pär Johansson kommer att föreläsa i Busfrös butiker. Foto: Pressbild

Profilen besöker butiker i Kalmar och Västervik – ”Så viktigt för oss”

Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson besöker second hand-kedjan Busfrö under sin turné i landet. I sin föresläsning kommer Johansson prata om sitt prisade arbete med funktionsvariationer.

Annons:

är Johansson grundade Glada Hudik-teatern – en ensemble för personer med olika funktionshinder. I vår ger han sig ut på en turné och ett av stoppen blir på Busfrös second hand-butiker i landet.

”Under denna unika turné kommer Pär Johansson att dela med sig av sin berättelse och erfarenheter från Glada Hudik-teatern, som har blivit ett internationellt föredöme för sitt arbete med att ge personer med funktionsvariationer en plattform att lysa på scenen. Busfrökedjan, som också arbetar med socialt ansvarstagande och hållbarhet, är stolt över att vara värd för denna turné. Genom samarbetet med Pär Johansson vill Busfrö fortsätta skapa sysselsättning och engagemang för människor med olika behov”, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

"Vill uppmana fler företag"

Kedjans vd och grundare Stina Qubti är mycket glad för turnén i kedjans 14 butiker i landet. 

– Vi vill uppmana fler företag att öppna upp sina arbetsplatser för arbetsträning, praktik och våga ge människor en chans att kliva in i arbetslivet. Vi vet att det finns ett behov där ute och att även vi kan bli ännu bättre på detta. Att få visa andra hur mycket man får tillbaka bara genom att ge en människa chansen att utvecklas är så viktigt för oss, på så sätt kanske vi åtminstone får någon mer att våga öppna sin dörr, säger Stina Qubti, vd och grundare Busfrö.

Till Västervik kommer Pär Johansson den 17 april och till Kalmar den 11. Oskarshamn betar Johansson av den 16 april. Turnén pågår mellan 2 april och 2 maj. Föreläsningen heter "I huvudet på en normalstörd". 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt