Annons:

Två Kalmarmäklare blir av med sin licens och får böta

Två mäklare från Kalmar blir av med sina licenser. Foto: MostPhotos

Två Kalmarmäklare blir av med sin licens och får böta

Det är de två mäklarna som driver Husmanhagberg i Kalmar som nu inte får sälja hus längre. Dessutom ska de böta 200 000 kronor efter att ha uppmanat anställda att fabricera dokument. 

Annons:

Fastighetsmäklarinspektionen använder sig för första gången av möjligheten att dela ut böter för mäklare som misstänks ha begått överträdelser när det gäller penningtvättsbrott. Och den möjligheten har nu använts mot Husmanhagberg i Kalmar. De två mäklarna har varit franchisetagare för mäklarfirman. 

De två mäklarna blir också av med sina licenser vilket i fortsättningen innebär att de inte kan mäkla privatbostäder. Inspektionen menar att mäklarna har gjort allvarliga överträdelser mot det regelverk som finns mot penningtvätt. Enligt myndighetens beslut så var det en före detta anställd som tipsade inspektionen om att allt inte gick rätt till och att dokument som skickades in till myndigheten var fabricerade. 

Mäklarfirman har haft problem enligt den senaste årsredovisningen, på en omsättning på 2,5 miljoner kronor gjordes en förlust på drygt 200 000. 

Anmälda av personer som köpt hus

Och det kan tillkomma problem för mäklarna. 

– Ett 15 tal privatpersoner har också gått ihop och ska anmäla dem för att ha undanhållit information på vilka budgivarna har varit. Och på så sätt trissat upp priserna på deras bostadsköp, säger en person som väljer att vara anonym.  

Redan innan beslutet så hade mäklarna sagt upp sitt avtal med Husmanhagberg. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt