Annons:

Klart med ny vd för Kalmar City – ordförande tar över

Anders Stensson är ny vd för Kalmar City. Foto: Pressbild

Klart med ny vd för Kalmar City – ordförande tar över

Anders Stensson blir ny ordförande för Kalmar City. Han lämnar sin tjänst på P&E fastigheter och en del av hans nya jobb blir att minska vakanserna på Kvarnholmen. 

Annons:

Det blir återigen en styrelseordförande i Kalmar City som tar steget över och blir verksamhetsledare. Avgående vd Lisa Söderholm gjorde samma resa när hon tillträdde. Anders Stensson är för närvarande ordförande i Kalmar City och är klar som ny vd. 

– Det känns superspännande. Jag kommer att jobba kvar på P&E fastigheter fram till augusti och där kommer mitt huvudfokus att ligga, men sen kommer jag direkt att göra en översyn över Kvarnholmen. 

Det är många lediga butiker i city, vad kan ni göra?

– En del i mitt uppdrag är att jobba med etableringar, så det blir en stor bit. Jag kommer att arbeta med uppsökande verksamhet men också tät kontakt med fastighetsägarna. Vi är klara med en stråkanalys så vi har ett ganska bra underlag redan nu. 

Det är många restauranger som flyttat in och detaljhandel har stängt?

– Vi vill ha en bra mix. Till skillnad från köpcenter så jobbar vi med dygnets alla timmar. Exakt hur den mixen ska se ut kan vi alltid diskutera. Men vi kommer att jobba efter en helhet. Vi ska heller inte kopiera något annat koncept. 

Utöver rekryteringen av vd kommer Kalmar City tillsammans med  medlemmarna  att satsa betydande resurser på att identifiera och utveckla strategiska platser, aktivt verka för nyetablering av aktörer och stråk, samt utveckla centrala Kalmars funktion som mötesplats. 

 – Denna omorganisation och utnämning markerar början på en ny era för Kalmar City. Vår vision är att Kalmar city ska bli den naturliga mötesplatsen för handel, kultur och nöje samt en ledande kraft inom platsutveckling och etablering i Kalmar och regionen. Vi är övertygade om att Anders har den erfarenhet och det ledarskap som krävs för att förverkliga medlemmarnas vision, säger vice ordförande Caroline Turkowitch.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt