Annons:

LOKALT STORFÖRETAG INLEDER SAMARBETE MED SPANSKT DITO

Koldo Arandia, vd för Ibarmia, och David Modig, vd för Modig Machine Tool, skakar hand med varandra och gör tummen till att företagen går samman för att möta marknaden och driva innovation tillsammans. Foto: Pressbild

LOKALT STORFÖRETAG INLEDER SAMARBETE MED SPANSKT DITO

Modig Machine Tool är ett av världens ledande teknikföretag inom flygindustrin och tar nu nästa steg. Företaget inleder samarbete med spanska företaget Ibarmia. 
”Två europeiska familjeägda verktygsmaskinstillverkare går samman för att möta marknaden och driva innovation tillsammans”, skriver Modig Machine Tool i ett pressmeddelande. 

Annons:

Modig Machine Tool och Ibarmia skriver i ett pressutskick att de ”tillkännager en strategisk allians för utveckling, tillverkning, försäljning, installation och service”. Alliansen går ut på att Modig kommer ta en betydande minoritetsandel i Ibarmia, ett spanskt företag som har sin bas i Azkoitia. 

"Ser en enorm möjlighet"

David Modig, vd för Modig Machine Tool, och Koldo Arandia, vd för Ibarmia, tycker att förhandlingsprocessen har varit smidig och i samstämmighet med hänvisning till att båda företagen är familjeägda. 

”Mycket tack vare en familjeföretagskultur som delas av båda företagen och som har förts vidare från generation till generation. Med nästan 150 års erfarenhet mellan de två bolagen ser vi en enorm möjlighet i den här fasen som vi nu startar tillsammans", säger David Modig och Koldo Arandia i pressmeddelandet.  

David Modig, född och uppvuxen i Virserum, flyttade för några år sedan verksamheten från Virserum till Kalmar där företagets utveckling och expansion har fortsatt i rask takt.

Modig Machine Tool har sitt huvudkontor i Kalmar och konstruerar och tillverkar precisionsmaskiner, främst till flyg- och fordonsindustrin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt