Annons:

Trio som jobbat på Postgatan öppnar ny krog

Hattmakarn Brasserie & Bar på Storgatan drivs av Rubar Hassan, Emil Nilsson och Johan Thiman. Foto: Anders Blank

Trio som jobbat på Postgatan öppnar ny krog

Gran Cicchetti på Storgatan gick i konkurs i juni. Men redan i oktober öppnar restaurangen igen. Denna gång som Brasserie.

Annons:

 Menyn är inte satt och det dånar högt inne på restaurangen. Men trion är bestämda med att öppna om några veckor. Det blir ett brasseri, själva tanken är att det ska vara opretentiöst men med bra kvalitet. Ett ställe att ta en AW på eller en hel middag. 

– Det blir satsning på lokala råvaror, vi kommer inte köra prefab, säger Emil Nilsson som kommer att vara köksmästare. 

Han startar brasseriet tillsammans med Johan Thiman och Rubar Hassan. Trion är vana att arbeta tillsammans och vana att jobba med gastronomi. De har alla tre en lång erfarenhet av matlagning på Postgatan. 

Krogscenen i Kalmar är lite vinglig. Det har under sommaren öppnats många nya restauranger, men många har också slagit igen. 

Varför vågar ni?

– Vi har ett fantastiskt läge på Storgatan som nu blivit ett restaurangstråk. Men visst är det lite läskigt. 

Namnet blir Hattmakaren Bar och Brasserie. 

– Det är otroligt svårt med namn på restaurang, det blev fastighetens namn vilket vi tycker är lite kul, säger Johan Thiman. 

– Och matlagning likt hattmakeri är ett hantverk, säger Emil Nilsson. 

Det ska ha funnits hela nio hattmakare i Kalmar för drygt 200 år sedan. En förklaring kan ha varit att Smålands regemente fanns i länet.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt