Annons:

Inga raketer men väl glöd på Nyårsafton

Åke Andersson, Björn Strimfors, Emma Andersson och Lars Hammar har tagit fram evenemanget Nyårsglöd. Foto: Anders Blank

Inga raketer men väl glöd på Nyårsafton

Det blir inga nyårsfyrverkerier i centrala Kalmar i år. Istället satsar man på Nyårsglöd med uppträdande. Albin Lee Meldau och Robert Gustafsson är några av de som uppträder. 

Annons:

Klockan 17 på årets sista dag kommer det bli uppträdande på Stortorget. Kommunen har tänkt några varv extra och funderat på vad man kan göra istället för Nyårsfyrverkerier. 

– Vi kom överens om Stortorget. En plats med både historia och fin omgivning, säger Åke Andersson, vd Destionation Kalmar. 

Men det blir inte en gemensam scen. Utan det kommer uppträdas lite runt omkring. Exempelvis kommer Stadshotellets balkong att användas. 

Robert Gustafsson och Albin Lee Meldau

Åke Andersson har samlat ihop en grupp och tillsammans har de tagit fram ett program som ska vara brett och populärt. Quastakören kommer att sjunga, det kommer bli en eldshow med Ignited. Operasångaren Thomas Björklund Svensson kommer att framföra något, precis som idoldeltagaren Amelie Reimers. Än kändare är Albin Lee Meldau och inte minst Robert Gustafsson. 

– Robert planerar att flytta till Kalmar permanent och han ställer alltid upp när vi frågar, det är vi tracksamma för, säger Åke Andersson. 

Tanken är att skapa en ny nyårstradition i Kalmar. 

Men det finns alltid en osäkerhet runt smittspridning och covid. Därför tittar man också på alternativ till Stortorget om det skulle komma restriktioner. 

Evenemanget ska ta vara över vid 17.30.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt