Annons:

  • Foto: Elliot Klint.

  • Foto: Elliot Klint.

  • Foto: Elliot Klint.

BILDSPEL: Trädgårdsföreställning i sommarvärmen - “Herminas lott”

För tredje året i rad visar Kalmar Kulturskola föreställningen Herminas lott på Krusenstiernska gården. Teater, dans, musik och nycirkus lotsar publiken genom trädgården och Hermina von Krusenstiernas liv.

Annons:

Det är fredag, sensommar och Kalmar stadsfest är i full gång. En klar himmel ligger över Krusenstiernska trädgård och solen steker hett. De vita utemöblerna står utspridda och på borden står kaffe och bullar från trädgårdens kafé. 

Att kalla det en folkfest hade varit att ta i - dock var det ett 50-tal glada personer i publiken, både äldre och barnfamiljer. Det var snart dags för Kalmar Kulturskola att framföra föreställningen Herminas Lott. Genom klädsel och manér förtrollas besökarna tillbaka till 1874 då Hermina von Krusenstierna köpte gården för 16 000 kronor.

Berättelsen tar avstamp i Herminas brev och publiken får följa med över gården. Vi får lära känna löjtnant Philip von Krusenstierna, pigan Hulda och ungdomskärleken August Petersson. Framträdandet varvas med musik från orkestern, nycirkus, och dans. 

På lördagen är det dags för nya arrangemang och framträdanden i krusenstiernska trädgården. Mer information går att hitta på Kalmarstadsfest.se.


 

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt