Annons:

Martina Arbman Sundén, Magnus Kviske, Yasmin Östergren och Mathias Sundén är Humorkollektivet. Foto: Anders Blank

Lucköppning i rasande tempo på Teatervallen

Vad är meningen med julen, var frågan. Blev den besvarad? Högst osäkert. Men Humorkollektiv bjöd på en show i en rasande fart. 

Annons:

Det var trångt på Teatervallen när showen drog igång i går kväll. Publiken skulle hinna välja sill och skinka i god tid innan showen började. Artisterna känns igen men går under ny etikett, Humorkollektivet. Förutom Magnus Kviske, Mathias Sundén, Marthina Sundén har man också lyckats plocka hem en Kalmarbo i exil, Yasmine Östergren som numera bor i Norge. 

Och det gick undan. 24 luckor skulle öppnas och detta på en utlovad timme av föreställning. Årets lucköppning hade titeln “Meningen med julen” och i sanningens namn blev nog inte frågan besvarad och långt ifrån alla luckor handlade det om just julen. Även om vi fick luciatåg (väldigt deprimerande), julgransköp (som slutade på över 13 000 kronor) och då alla olika varianter av julsånger. 

Träffade precis rätt

Och publiken var med, möjligtvis stärkta av starkt men framförallt för att Humorkollektivet ofta träffade precis rätt. Och publiken var där för att ha kul, det märktes och de fick de. Det är egentligen bara nyskrivet material även om tidigare besökare känner igen några karaktärer och inte minst ämnen. 

Julluckor verkar vara ett vinnande koncept, föreställningarna som körs flera dagar i veckan fram till den 17 december är i stort sett slutsålda. 

– Förra året kom ett lite märkligt besked från myndigheterna, inga nya restriktioner men en rekommendation om att hålla sig hemma. Då blev vi av med hälften av gästerna i ett slag. I år har vi över 2 000 bokningar, säger Adam Lindehoff Norbäcker på Teatervallen. 

Men det hade ingen större betydelse.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt