Annons:

Programmet för Musik på Larmtorget är spikat – De här kommer

Lisa Ajax kommer till Musik på Larmtorget. Foto: Pressbild

Programmet för Musik på Larmtorget är spikat – De här kommer

Det blir Musik på Larmtorget även denna sommar. Och som vanligt är det en blandning av musikstilar, något för alla. 

Annons:

Förra året gjordes förändringar i evenemanget. Istället för att kraftsamla under juli så sker uppträdandena i juni och i augusti och september.

I år blir det sex konserter på lördagar under för- och sensommaren. Varje konsert inleds med en supportakt utsedd av artistutvecklingsprogrammet Talentcoach.

Blandning av musikstilar

– Genom att sprida ut konserterna under en längre period vill vi förlänga säsongen och stärka Kalmars utbud under för- och sensommaren, säger Marcus Larsson, som är chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar.

Och det blir alltså en rejäl blandning. Epa-dunk med Lia Larsson som varit med i Melodifestivalen. Souligt och svängigt med Eric Gadd. Melloveteranen Lisa Ajax kommer, det gör även Timo Räisinen.

Alla konserter anordnas på lördagar och är som tidigare gratis.


 

Fakta

 

Lördag 1 juni

Huvudartist: Lia Larsson
Lia Larsson är en svensk artist och sociala medier-profil från Mora. Hon syntes nyligen i Melodifestivalen där hon tävlade med låten “30 km/h”.

Supportakt: Ooooklart (Dalapop)
Duon Ooooklart har nått över en miljon lyssningar genom att sjunga om krossade hjärtan på ett humoristiskt vis. De bjuder på en blandning av dansant musik och EPA-dunk.

Lördag 8 juni

Huvudartist: Eric Gadd
Eric Gadd har genom åren släppt klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me” och ”Why Don’t You, Why Don’t I”. Han har Grammisbelönats tre gånger och sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Supportakt: Effy Simon
Låtskrivaren Effy Simon skrev tidigare musik på engelska men går numera allt mer mot svensk vispop. Musiken kan beskrivas som melodisk vispop med jazzinfluenser.

Lördag 15 juni

Huvudartist: Junie
Bakom Junie står artisten och låtskrivaren Maia Wright, som även har en artistkarriär på engelska under eget namn. Våren 2024 släpper hon sitt efterlängtade debutalbum.

Supportakt: Ida Gratte
Med senaste plattan “Vi måste prata” har Ida Gratte gjort succé både på livescenerna och online. Hennes två album har tillsammans över 240 000 streams.

Lördag 24 augusti

Huvudartist: Lisa Ajax
Lisa Ajax vann Idol 2014 och har sedan dess hunnit tävla i Melodifestivalen fem gånger. I år tog hon sig till final med låten ”Awful Liar”.

Supportakt: Julia Siraj (Dalapop)
Julia Siraj bjuder på en blandning av modern New York-soul, r''n''b och pop. Senare i år släpps EP:n “Growing Pains”.

Lördag 31 augusti

Huvudartist: Timo Räisänen
Med nio album och hundratals gig i ryggen har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta liveartister. Utöver en gedigen egen låtkatalog är han också hyllad för sina känsliga tolkningar av bland andra Ted Gärdestad.

Supportakt: Starur
Starur är Saga Björlings artistnamn och alterego. I hennes låtar hittar du inslag av folk, americana, rock, indie, synthpop och mycket mer. Under 2023 släppte Starur en låt varje månad och de samlas i ett album som kommer våren 2024.

Lördag 14 september

Huvudartist: Staffan Hellstrand
Staffan Hellstrands långa karriär har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits som ”Lilla fågel blå” och ”Fiskarna i havet”, som han skrev åt Idde Schultz. Förra året var han av deltagarna i tv-programmet Så mycket bättre.

Supportakt: Esplanaden
Det Kalmarbaserade rockbandet Esplanaden består av tre medlemmar. De bjuder på nostalgiska texter om kärlek och besvikelse blandat med feta riff och tunga rytmer.

 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt